Første byrådsmøde for det nye konservative hold

Første byrådsmøde for det konservative hold – vi får næppe blomster hver gang.
Normalt bryder vi os ikke om revolutioner, men når det kommer til afskaffelse af regelvældet er vi villige til at vove pelsen. Mandagens byrådsmøde medførte nemlig at et enigt byråd vedtog at afskaffe alle kommunale regler indenfor børne- og ældreområderne, kun undtaget dem som er strengt nødvendige for at drive virksomheden. Der er frist indtil sommer til at få afklaret hvad det kan forsvares & forklares at beholde, resten bliver afskaffet.
Vi er glade for at kunne levere på valgløftet om Frihed og faglighed, og håber at både arbejdsglæde og borgertilfredshed forbedres væsentligt.

Mødet bød også på drama og drilleri, da radikale, SF og EL foreslog at tilbagetrække tilsagnet om kommunal medfinansiering af den 3. Limfjordsforbindelse. At forslaget var politisk teater og aldrig kunne vedtages, vidste alle fra starten, men der var åbenbart spænding om den konservative stemmeafgivelse på grund af vores modstand overfor at bruge kommunale penge til en statslig opgave.

Vi takker naturligvis for opmærksomheden, men vil ikke spændes for andres politiske felttog imod Egholm-forbindelsen, så vi stemte nej tak til at skabe usikkerhed om projektet her en måned før anlægsloven skal behandles i Folketinget. Det betyder ikke at vi pludselig går ind for at bruge 600 kommunale millioner, men at vi ikke vil risikere at den 3. Limfjordsforbindelse udskydes i endnu 10 år.

For sagen er den, at indtil anlægsloven er vedtaget, foreligger der som eneste garanti for projektet et infrastruktur-forlig, som betinger en kommunal medfinansiering. Det betyder at sagen ikke længere kan afgøres internt i byrådet, men at vores nye forhandlingspartner i forsøget på at fjerne medfinansieringen er forligspartierne. Vi håber og arbejder naturligvis på at få dem til at forstå hvilket skråplan det er, at man som kommune kan købe sig til statslig infrastruktur. Det er også en penge-konkurrence som vi i Aalborg aldrig vil kunne vinde over mere velstående kommuner, så ud over det moralsk forkerte er der også lidt snusfornuft i det.

Originalt udgivet som opslag på Facebook af Morten Thiessen – permalink