Nye adgangskrav er farveblinde
Nej, adgangskrav rammer kun dem som ikke opfylder kravene, og som undervisningsminister Merete Riisager (LA) korrekt anfører er karakterer farveblinde.
Dermed ikke sagt at der ikke vil være relativt flere fra ghetto-områder som bliver afvist, det skyldes bare ikke hvor de kommer fra, men hvor godt de har passet deres skolegang. Det kunne så være en passende anledning til at forældrene tog deres børns uddannelse lidt mere alvorligt, og kommunerne fik gjort noget ved de skoler som har svært ved at holde niveauet.
Når mere end 60 % af en årgang søger ind på en gymnasial uddannelse, er det ikke et problem at nogle bliver sorteret fra, for det er alt for mange, både i forhold til samfundets behov og elevernes egnethed til at gennemføre en mellemlang eller lang uddannelse. Vi får en overproduktion af semi-akademikere med for lavt niveau og for mange unge spilder adskillige år på at erkende at de har truffet et forkert valg. Derimod har vi stort behov for faglærte, som givetvis ville være en bedre og mere tilfredsstillende næringsvej for en stor del af dem som afvises på de gymnasiale uddannelser.
Den erkendelse er tydeligvis vanskelig – også på Danmarks Pædagogiske Universitet – hvor man åbenbart mener at kun de gymnasiale uddannelser tæller. Det siger vist alt om det faglige niveau på DPU og om det akademiske snobberi som alt for længe har domineret uddannelsesdagsordenen. Man bliver ikke et bedre menneske af at gå på universitetet, derimod bliver man et mere lykkeligt menneske af at vælge et fag som passer til ens evner og interesser.
Indlægget blev bragt på Facebook i anledning af en artikel i Politiken, hvor regeringens tiltag med at indføre et adgangskrav til gymnasiet blev kritiseret for at ramme ghettoområderne. Læs artiklen her https://politiken.dk/indland/uddannelse/art6432797/Nye-adgangskrav-til-gymnasiet-rammer-is%C3%A6r-elever-fra-ghettoen-s%C3%A6rligt-h%C3%A5rdt.